L’Ajuntament reaccionarà a la multa de l’ACA

Dimecres, 13 de desembre de 2023 a les 09:00

Matadepera ha excedit amb escreix el consum d’aigua.

L’Ajuntament de Matadepera ha rebut una multa de 50.000 €uros de l’Agència Catalana de l’Aigua per haver excedit el consum d’aigua durant l’excepcionalitat per sequera. Va ser la setmana passada i segons l’alcalde Guillem Montagut, “Ja esperàvem les sancions corresponents als consums de setembre, quan el topall estava en 230 litres per habitant i dia”. I és que el límit no s’han correspost amb la realitat des que van entrar en vigor els decrets de sequera, i als darrers mesos, el consum promig d’aigua al poble ha estat de més del doble: 468 litres per habitant i dia.

En declaracions a www.matadepera.cat, Montagut ha anunciat que “evidentment, parlarem amb l’Agència Catalana de l’Aigua per veure com podem gestionar la multa, però també repercutirem aquesta sanció en el prop de miler de cases del poble que sabem que sobrepassen amb escreix el consum d’aigua al poble. I parlarem també amb Aigües de Matadepera per posar fil a l’agulla el més aviat possible a la manca de manteniment de la xarxa durant dècades que provoca que cada dia hi hagi fuites que malbaraten milers de litres d’aigua potable”.

Tot i que les ordenances sancionadores per l’excés del consum d’aigua ja es van aprovar en el seu moment, s’estan revisant per iniciar el més aviat possible la seva aplicació, que podria iniciar-se després del ple ordinari de gener.  

"I naturalment, volem apel·lar una vegada més a la responsabilitat de la ciutadania", ha conclòs Montagut: "Som conscients que hi ha molts matadeperencs que fan esforços per mantenir a ratlla el consum d'aigua a casa seva, però el promig no és gens bo. Hem de ser més conscients que no hem de malbaratar un bé comú tan essencial, entre d’altres coses perquè el següent pas potser serà tancar aixetes però no per restringir l’aigua, si no per que no en tindrem”.

A la imatge, l’alcalde Guillem Montagut, en un ple recent (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 13.12.2023 | 09:02