L’Institut comença a celebrar els seus 25 anys

Dijous, 21 de gener de 2021 a les 05:45

Els actes commemoratius s’allargaran uns quants mesos

Malgrat la pandèmia i les dificultats que comporta tot plegat, l’Institut de Matadepera ha començat a preparar les celebracions dels seus primers vint-i-cinc anys. El centre, que va començar la seva història molt abans, ha tingut fins ara diversos directors: Jaume Pallarols (1996-2002), Ricard Rovira (2002), Carme Vigués (2002-2008), Olga Martínez (2008-2009), Núria Badia (2009-2013), i Xavi Ros (2013-actualitat).

Va ser el mes de setembre de 1996, ara farà 25 anys, quan l’Institut de Matadepera començava a caminar amb l’inici de curs dels primers estudiants d’ESO. Però no ho faria en un edifici com el que hi ha ara, al Mas Sot. De fet, encara haurien de passar cinc anys, fins al 2001, en què podria disposar d’un espai propi.

La història arrenca de més lluny, a mitjans dels anys 80, quan hi comença a haver la necessitat que al poble hi hagi un institut d’ensenyament secundari. El fet no es començaria a materialitzar fins al març de 1992, quan la comissió de la reforma educativa de l’Associació de Pares del CEIP Ginesta i el Departament d’Ensenyament acorden que el Mapa Escolar del poble ha d’incloure un institut. La idea original era que la primera promoció arrenqués el curs 1994/95 i la Generalitat es va comprometre a instal·lar uns mòduls prefabricats a la Plaça Pau Casals, on hi havia hagut la pista d’skate board.

El tema es va endarrerir dos anys, fins al setembre de 1996, quan la primera promoció, amb un centenar d’alumnes, procedents la gran majoria de l’Escola Ginesta, i una desena de professors, va començar en dos mòduls prefabricats dotats amb tres aules cadascun d’ells (un laboratori, un aula de tecnologia i una altra d’idiomes) i compartint altres espais amb l’Escola Ginesta. La idea era que el futur centre educatiu, que havia de rebre el nom d’Institut Pau Casals, hauria d’estar enllestit en dos anys.

Quan es va inaugurar finalment l’edifici, el mes d’abril de 2001, cinc anys més tard, havia perdut pel camí el seu nom original i ja tothom l’anomenava l’IES Matadepera.

Ara comencen a celebrar els seus primers vint-i-cinc anys d’història.

A la dreta, el primer dia de classe a l’Institut... a l’Escola Ginesta (Fotos: Institut Matadepera)

Darrera actualització: 19.01.2021 | 18:30

Imatges

.