Matadepera contra el coronavirus. Dia 4

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 06:55

El poble afronta el primer dia feiner després de les dràstiques mesures preses des de Madrid.

Matadepera, com la resta del país, comença una setmana ben atípica: el seu quart dia des de l’entrada en vigor de mesures destinades a combatre la propagació del coronavirus, la més rellevant, la que abans d'ahir es va aprovar pel Govern de Madrid a través del Reial Decret 462/20 on es declara l’estat d’alarma, que estarà en vigor 15 dies prorrogables i on es dicta que l’autoritat competent en tot l’estat serà el govern central.

A Matadepera, recordem que són dues les mesures d’especial importància que ens afecten: d’una banda, la mobilitat de les persones, que es veu limitada a només adquirir medicaments i menjar, anar a la feina, anar al metge, anar a posar benzina, assistència i cura de persones vulnerables, i el retorn cap a casa. Aquesta mesura, inclou el desplaçament al Parc Natural, així com a les àrees d’esplai i aparcaments que resten tancats. De l’altra, la suspensió de tota activitat comercial tret de comerços d’alimentació, estancs, farmàcies, perruqueries, comerç per internet i altres serveis de primera necessitat.

Per altra banda, i malgrat que la pràctica totalitat de dependències municipals estan tancades, a excepció de l’OAC i la Policia Local, cal recordar que el Jutjat de Pau i el Registre Civil, situats al Casal de Cultura, presten servei en els seus horaris habituals, és a dir, de dilluns a divendres de 9 a 2. Per accedir al Casal, però, com que està tancat, cal trucar al telèfon 93 730 17 82 per tal que des de dins es pugui obrir.

Cal recordar també que, en aquests i la resta de tràmits que es fan a l'Ajuntament, es recomana que es facin telemàticament o ajornar-los. S’han suspès els terminis de tramitació administrativa, el que vol dir que en dues setmanes, no comptaran els terminis disponibles pels tràmits administratius. 

Per a informació sobre el coronavirus (prevenció, qüestionaris), us podeu adreçar al banner de la part superior d'aquesta pàgina web

Darrera actualització: 16.03.2020 | 07:42