Matadepera se solidaritza amb les cardiopaties

Dijous, 15 de febrer de 2024 a les 20:00

L’Ajuntament es va il·luminar de vermell dimecres.

L’Associació de Cardiopaties Congènites i la Fundació CorAvant ha dut a terme una nova campanya per tal de conscienciar a la població sobre les cardiopaties congènites i donar suport a les persones que les pateixen fent-les visibles.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Matadepera s’ha sumat a la iniciativa i el cartell de l’edifici principal va estar il·luminat de vermell el passat dimecres 14 de febrer, per tal de commemorar el Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites. L’any passat 56 Ajuntaments es van sumar a la iniciativa, entre els quals hi van figurar el Palau de la Generalitat i el Parc d’Atraccions Tibidabo. Aquest any ja s'hi han apuntat 65.

Cada any, a Catalunya, neixen uns 600 nadons amb cardiopatia, dels quals uns 200 necessitaran intervenció quirúrgica durant el primer any de vida després del diagnòstic. Les cardiopaties congènites són el grup més freqüent dins el de malformacions congènites, 1 de cada 100 naixements. A Catalunya, actualment, hi viuen més de 40.000 persones amb cardiopatia congènita o sorgida en la infància o la joventut, de les quals 2 de cada 3 són adultes.

Per a més informació, us podeu adreçar a l’enllaç que trobareu en aquesta mateix a pàgina.

A la imatge, l’Ajuntament il·luminat aquest passat dimecres (Foto:  Miquel Badia)

Darrera actualització: 15.02.2024 | 11:27

Enllaços

Imatges