Millorar la recollida selectiva a la comarca

Dissabte, 21 de maig de 2022 a les 14:10

Una delegació visita el País Basc per conèixer les seves polítiques.

Una delegació d’electes i tècnics dels ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Rubí i Cerdanyola, acompanyats de representants del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va poder conèixer la setmana passada i de primera mà, diferents experiències de gestió de residus del País Basc amb l’objectiu de poder valorar com millorar la recollida selectiva a les ciutats grans de la comarca. La delegació tenir contacte amb les experiències de recollida selectiva amb contenidor tancat a les ciutats d’Irún, Hondarribia i Donostia.

A la visita hi va assistir el president del Consorci i alcalde de Matadepera, Nil López; la tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares;  el tinent d’Alcaldessa l’Àrea Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme de l’Ajuntament de Sabadell, Jesús Rodríguez; el regidor del Servei de Sostenibilitat i Medi de l’Ajuntament de Rubí, Andrés Medrano; la regidora d’Espai Públic, Serveis Urbans i Manteniment de Proximitat de l’Ajuntament de Cerdanyola, Eulàlia Mimó i responsables tècnics de les diferents institucions.

L’alcalde d’Irun, José Antonio Santano; l’alcalde d’Hondarribia, Txomin Sagarzazu  i la Directora Gerent de la Mancomunitat de Serveis de Txingudi, Leire Zubitur van rebre la delegació i els van explicar el model de gestió de residus de la mancomunitat. En aquest cas, aquestes dues ciutats han iniciat un projecte de tancament dels contenidors de recollida de la matèria orgànica amb identificació de la persona usuària.

A Donostia, la delegació va ser rebuda a l’ajuntament per l’alcalde de la ciutat, Eneko Goia i pel Regidor de Manteniment Urbà, Miguel Ángel Díaz. Van explicar a la delegació vallesana l’experiència de la ciutat en gestió de residus i en com s’organitzen les diferents entitats que treballen en aquesta gestió, des de la recollida fins el tractament. A Donostia també es compta amb un sistema de contenidor tancat per la recollida selectiva de la matèria orgànica des de fa més de cinc anys. En aquest període s’ha pogut valorar ja el funcionament d’aquest sistema.  

També es va fer una visita al Parc mediambiental de Gipuzkoa, acompanyats per  Jose Ignacio Asensio, Tinent de Diputat General i Diputat Foral de Medi Ambient i Obres Hidràuliques de la  Diputació Foral de Gipuzkoa i President del Consorci de Residus de Gipuzkoa i César Gimeno, Director General de l’empresa de gestió de residus urbans de Gipuzkoa.

A les fotos, imatges de la visita al País Basc. De dalt a abaix, amb l’alcalde Eneko Goya l’Ajuntament de Donostia, a la Mancomunidad de Txingud, i al Parque Circular de Gipuzcoa amb el Diputat foral Jose Ignacio Asensio.

Darrera actualització: 20.05.2022 | 11:48

Imatges