Obert el Tram Viladecavalls – Olesa de la B-40

Divendres, 16 de febrer de 2024 a les 12:05

Permetrà un accés més ràpid a l’A-2 i a l’AP-7.

Després de diversos ajornaments, aquest divendres a les 11 del matí s’ha inaugurat finalment el tram Viladecavalls-Olesa de la B-40, connectant per autovia ràpida i gratuïta les comarques del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. Això permetrà, des de Matadepera tenir un accés més ràpid a localitats com Martorell, Vilafranca, Garraf (Sitges i Vilanova), Costa Daurada, Tarragona, Terres de l'Ebre, Anoia i Lleida, entre d’altres.

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha presidit l’entrada en servei de la infraestructura en un acte institucional que ha tingut lloc a Abrera, a tocar de la boca del túnel. L'alcalde Guillem Montagut i la regidora d'obres i serveis hi han assistit, a banda dels alcaldes dels municipis que travessa la carretera, entre els quals hi havia Jordi Ballart (Terrassa), Cesca Berenguer (Viladecavalls), Jordi Parent (Olesa) i Jesús Naharro (Abrera).

Els poc més de 6 quilòmetres del tram que faltava completar han trigat 17 anys en completar-se, i d’un pressupost inicial fixat en 129 milions al 2007 s’ha passat als 250 amb els que s’ha acabat executant. La crisi econòmica, incidències tècniques, desacords entre administracions, i incompliments polítics i administratius han estat les causes d’aquest endarreriment.

Amb aquesta inauguració la B-40 remata la connexió de 13 quilòmetres entre  Abrera i Terrassa i vertebra la comunicació entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

A la imatge, el tram central avui ja obert (Foto: Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible)

Darrera actualització: 16.02.2024 | 14:07

Imatges