Obres a Verge de Montserrat i Sant Llorenç

Divendres, 12 d’abril de 2024

S’han dut a terme per reforçar la seguretat.

Les Regidories d’Obres i Serveis i Mobilitat i Via Pública han dut a terme aquests darrers dies un parell d’obres als barris de Verge de Montserrat i Sant Llorenç; concretament a la Plaça Sant Jaume i a l’Avinguda del Vallès cantonada amb Joan Camps.

Fonts municipals han declarat a www.matadepera.cat que aquestes obres “s’emmarquen en el Pla de Seguretat Viària 2022-2025, en el que s’identifiquen àrees de concentració d’accidents o entorns de percepció de risc, que fan necessàries actuacions orientades a la pacificació del trànsit i a garantir la seguretat de vehicles i vianants”.

Les obres realitzades a Plaça Sant Jaume obeeixen a que en aquest indret hi conflueixen fins a 6 ramals, majoritàriament amb transit baix. La gran amplada de la seva calçada permet les entrades tangencials sense reduir velocitat dels vehicles sense visibilitat adequada de tots els ramals. Per aquest motiu s’ha incrementat la superfície de voreres i l’illot central per a aconseguir un sol carril a l’anell circular i s’ha millorat la visibilitat entre tots els ramals de la rotonda. Tanmateix, el carrer de l’Abat Marcet que era de doble direcció, ara té sentit únic entre la carretera de Talamanca i la Plaça Sant Jaume, amb aparcament a un costat.

Pel que fa a l’Avinguda del Vallès cruïlla amb Joan Camps, implicava risc degut a la manca de visibilitat pel costat dret per la corba existent. Per això s’ha realitzar una illeta per impedir el seu gir cap a l’esquerra i dirigir el vehicles cap a la dreta on es pot utilitzar la rotonda amb el carrer Enric Genescà, ubicada a una distancia de 130 metres.

A les imatges, les modificacions que s'han fet a la Plaça Sant Jaume i al carrer Joan Camps (Fotos: Miquel Badia). 

Darrera actualització: 10.04.2024 | 15:25