Presentació d’un servei de mobilitat compartida

Dimarts, 23 de febrer de 2021 a les 07:05

Està previst que entri en funcionament aquest proper mes de març. 

L’Ajuntament de Matadepera se suma a l’aposta per la mobilitat compartida amb l’inici d’un projecte que arrencarà aquest mes de març i que permetrà desplaçar-se de forma còmoda i sostenible pel municipi i a Terrassa en vehicle elèctric. El projecte forma part d’un conveni signat amb la Universitat Politècnica de Catalunya on s’investiga la contaminació atmosfèrica a partir dels sensors instal·lats als vehicles, i on Reby, empresa catalana que dissenya, fabrica i distribueix vehicles elèctrics, hi posa els vehicles.

Hi haurà disponibles a una quinzena de punts del municipi, i a partir de mitjans de març una flota de 20 patinets i 20 motos elèctriques. Per tal d’utilitzar els vehicles, caldrà registrar-se a l’app, buscar el vehicle, desbloquejar-lo i, un cop finalitzat el trajecte, s’haurà d’enviar una foto amb el vehicle aparcat. D’aquesta manera, es facilitarà que la ciutadania que no disposi de vehicle propi pugui desplaçar-se de forma còmode i sostenible entre els termes municipals de Matadepera i Terrassa.

El trajecte normal amb un patinet costarà entre 0,5 i 1€ el desbloqueig i 0,2€ per minut l’ús del servei. En el cas de la moto, el cost serà de 0,25€ per minut l’ús del servei, tot i que també es preveu que hi pugui haver abonaments. El projecte d’investigació mediambiental que realitza la UPC recull dades de contaminació atmosfèrica a partir de la instal·lació de sensors mòbils de baix cost en la flota de vehicles.

Dos dels responsables de l'empresa Reby, Jordi Collell i Òscar Lopera seran entrevistats aquest dijous al "Matadepera Notícies" de Matadepera Ràdio. 

A la dreta, l'alcalde Nil López i els regidors Xavi Mampel i Carme Querol, en la presentació dels vehicles, aquest dilluns al matí, al Pavelló Primer d'Octubre (Fotos: Miquel Badia). A sota, el mapa de Matadepera amb les icones de blau i vermell on es podran trobar els vehicles. 

Darrera actualització: 23.02.2021 | 07:05