Protecció Civil alerta de pluges intenses el dissabte

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 18:30

Es preveu que es pugui superar el llindar dels 100 mm en 24 hores al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.

Arran de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, que ha anunciat pluges intenses pel dissabte, 21 de setembre, Protecció Civil de Catalunya ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'INUNCAT. Es preveu que es pugui superar el llindar de 20 mm en 30 minuts i els 100 mm en 24 hores, especialment en les franges del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.

Segons l'avís, els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i, de forma local, de calamarsa i pedra. Les estimacions del Servei Meteorològic indiquen que a la zona del Vallès Occidental, les precipitacions seran més intensa entre les 6 i les 12 del matí.

La Conselleria d'Interior recomana revisar l'estat de teulades i terrasses per evitar filtracions que afectin l'estructura de l'edifici i prendre mesures de protecció abans que arribi l'aigua. Aconsellen mantenir elements d'utilitat a mà com llanternes, cubells o medicaments indispensables, i recordar carregar els mòbils per si és necessari demanar ajuda.

En cas de trobar-se dins de casa, és aconsellable tancar portes i finestres, desconnectar interruptors si hi ha presència d'aigua dins la llar i col·locar objectes de valor, aliments i aigua en llocs alts i protegits. I en l'exterior, cal extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes. Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de Twitter @emergenciescat i @meteocat.

Darrera actualització: 20.09.2019 | 18:18