Rescat d’un cavall a Sant Llorenç d’Hortons

Dissabte, 9 d'octubre de 2021 a les 16:25

S’ha dut a terme amb participació del GEV.

El Grup d’Emergències Veterinàries, el cos format per veterinaris i auxiliars creat al 2015 pels Bombers de la Generalitati amb seu a Matadepera, ha participat aquest divendres i dissabte en el rescat d’un cavall a Sant Llorenç d’Hortons. 

L’equí havia caigut divendres dins d’un torrent de difícil accés, i fins al lloc s’hi van desplaçar nou dotacions de Bombers de la Generalitat, l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF), Grup Operatiu de Suport(GROS) i el Grup d’Actuacions Especials(GRAE) que van treballar per millorar l’accés a l’indret i provar altres maniobres de rescat. 

Es va aconseguir desbrossar i obrir una rasa per on el cavall va poder avançar un tros,  però va caure i no es podia moure. Esgotat, ha passat la nit tapat, amb menjar i aigua. Les maniobres han continuat des de primera hora del matí i finalment, al migdia d’aquest dissabte s’ha pogut desbrossar la zona per facilitar l’accés i l’extracció de l’animal amb gruatge i des d’un helicòpter. A les 3 de la tarda el rescat ha finalitzat, i el cavall ja està amb el seu propietari, masegat i exhaust, però en bon estat.

Adjunt a la notícia, imatges del rescat del cavall (Fotos: Bombers de la Generalitat).

Darrera actualització: 09.10.2021 | 16:31

Imatges

.