Torna l’aguilot que espanta els coloms

Dilluns, 30 de gener de 2023 a les 06:00

Se'l podrà veure pel poble fins al juliol.

Per tal de reduir de la presència de coloms al poble, una plaga urbana que als darrers temps s’ha estès a molts altres municipis, la Regidoria de Salut inicia aquest dilluns una nova campanya amb la finalitat de minimitzar la presència d’aquestes aus. I és que a causa del nombre excessiu d'exemplars existents, però també per la brutícia que generen, amb els conseqüents temes de salubritat, la seva invasió suposa que s’arraconin altres espècies més pròpies de la zona. La campanya, que s’allargarà fins a finals de juliol, se centrarà en la captura d’aus amb gàbies disposades en alguns terrats i teulades del centre del poble.

Com a complement a les gàbies, també hi haurà un aguilot De Harris, una au rapinyaire ensinistrada de 5 anys anomenat 'Elsker' que realitza vols curts pel centre amb la supervisió del seu propietari, en José Ferreira El seu objectiu, fer-se visible als coloms per a què aquests abandonin el territori. 

Per altra banda, l’Ajuntament de Matadepera va detectar els darrers mesos de 2022, un augment significatiu de gats sense propietari a dues noves colònies identificades al poble; una ubicada al centre i l’altra a la urbanització de Les Pedritxes. La proliferació de felins, però també de coloms i altres animals, s’associa directament a que hi ha persones que, voluntàriament o involuntàriament, els subministren aliment, de manera que des de la Regidoria de Salut Pública s’insisteix en demanar a la població que no alimenti els animals sense propietari al carrer i que siguin curosos en respectar els horaris de recollida de les deixalles.

A la dreta, un parell d'imatges de l'àguila, a la Plaça de Cal Baldiró i al carrer Sant Joan quan van venir per primer cop, l’octubre de 2020 (Fotos: Miquel Badia)

Darrera actualització: 27.01.2023 | 13:53

Imatges