Trobat un visó americà a Matadepera

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 18:00

Agents Rurals se l'ha endut perquè és una espècie invasora que pot posar en perill la fauna autòctona.

La Policia Local de Matadepera ha recollit avui al matí un visó americà en un domicili del poble després de rebre l'avís per part dels propietaris, que l'han trobat al jardí. Es tracta d'una espècie exòtica invasora que pot posar en perill l'ecosistema del territori. L'animal ha passat a mans dels Agents Rurals, que el portaran al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda.

En cas de ser propietat d'algú, la Policia Local recomana trucar per recuperar-la directament al cos d'Agents Rurals a través del telèfon 93 561 70 00. A diferència de la fura, el visó americà no és un animal domèstic, per tant, cal permisos per tenir-ne a casa. Les autoritats demanen especial atenció i cura amb els animals exòtics per evitar que escapin de casa i, sobretot, recorden que no es poden fer alliberaments a la natura perquè la proliferació d'espècies invasores posa en perill la fauna autòctona. 

El visó americà prové dels Estats Units d'Amèrica i, des de fa dècades, s'ha introduït a pràcticament tota Europa. És considerada una de les 100 espècies invasores més nocives del continent perquè és un animal carnívor assentat a espais amb poca presència de depredadors competidors com la llúdria i el turó comú. Es reprodueix amb rapidesa i ja s'ha registrat la seva expansió a Catalunya a comarques com Osona, el Vallès Oriental i l'Occidental, el Bages, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany i la Garrotxa.

A la dreta, una fotografia de l'animal quan la Policia Local l'ha capturat.

Darrera actualització: 09.09.2020 | 14:16