Últims dies per apuntar-se als ajuts al pagament de lloguer

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 15:05

El termini per sol·licitar-los finalitza el 3 de juliol.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya té un parell de convocatòries per a la concessió de dues subvencions d’ajuts al pagament de lloguer, una d’elles per a la gent gran. El termini per presentar la sol·licitud en ambdues convocatòries finalitza el 3 de juliol.

En el primer tipus d’ajut, d’entre els requisits que es demanen hi ha els de tenir uns ingressos anuals de la unitat de convivència iguals o superiors a 0,6 vegades l'IRSC (amb algunes excepcions particulars); tenir un topall màxim d’ingressos establerts a la resolució i segons composició i característiques de la Unitat de Convivència (UC);  i estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer en el moment de presentar la sol·licitud o bé justificar com a mínim tres rebuts de lloguer pagats.

La convocatòria de subvencions per al pagament de lloguer per a persones grans, requereix, d’entre altres requisits, tenir 65 anys o més, estar en risc d’exclusió social i acreditar ingressos màxims segons composició i característiques de la Unitat de Convivència (UC).

Donada la situació d’emergència sanitària, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya està promovent i facilitant el tràmit telemàtic d’aquestes sol·licituds, per evitar els tràmits presencials i el contacte amb el paper i també per afavorir l’agilitat en la gestió.

A la dreta de la pàgina trobareu més informació sobre les subvencions, així com l’enllaç al portal de tràmits de la Generalitat, des d’on es pot fer la sol·licitud telemàtica de l’ajut. 

Darrera actualització: 25.06.2020 | 19:26