Un dels actes més esperats de les festes

Dissabte, 13 de gener de 2024

La Baixada del Pi tindrà lloc, com sempre, a les 10.

L'acte central del primer cap de setmana de les festes és la trobada per baixar el pi, el sopar i la seva posterior baixada. El lloc de trobada serà com cada any, el bosc de la Pedrera de l'Angelet, al final de carrer Gaietà Vallès (Can Prat). A partir de 2/4 de 8 del vespre es trobaran els focs encesos i amb un gran ambient de festa, se soparà, riurà i s'agafaran forces per baixar el pi. Es prega que tothom tingui especial cura de deixar l'espai natural net de deixalles. L'acte compta amb la col·laboració d'ADF Matadepera, ADF de Terrassa, Bombers Voluntaris de Matadepera

A les 10 de la nit, tres petards avisaran del l'inici fins la plaça de Cal Baldiró. Des de la Germandat de Sant Sebastià es vol que, com en anys anteriors, s'incorporin noies i dones per a que es sumin a la baixada. Tothom qui es vulgui unir a aquesta tradició i posar-se sota el pi, haurà d’emplenar una inscripció a la web de la germandat de Sant Sebastià l'enllaç del qual trobareu en aquesta mateixa pàgina. El pi es baixarà pels carrers Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Joan, Carretera de Terrassa, Sant Isidre i plaça de Cal Baldiró. Per tal d’evitar danys a cotxes i motos es demana que no es deixin aparcats en els carrers del recorregut. 

Quan el pi arribi a la plaça Sant Jordi, la Banda de Matadepera tocarà el Virolai. Un any més, la generositat de la gent de "La Granja", el Toni i la Mónica, obsequiaran amb cervesa als portadors del pi (fins a exhaurir existències). La Banda de Matadepera i els Grallers de Matadepera culminaran l’arribada del pi a la plaça amb la “Cançó del pi”, l’himne musical creat pel mestre Sergi Cuenca. A l'acabar, música amb DJ Madude fins a la matinada. Hi haurà servei de bar. 

A la imatge, l'arribada del pi a la plaça, l'any passat (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 19.01.2024 | 13:36