Un parell d'actes més per enllestir el diumenge

Diumenge, 22 de gener de 2023 a les 14:00

Tindran lloc a la Plaça de Cal Baldiró i al Pavelló Primer d'Octubre.

Després de les multitudinàries convocatòries d'aquest matí, presidides per la Processó i les música i els balls a la Plaça de Cal Baldiró, les Festes de Sant Sebastià inicien aquesta tarda el seu tram final, amb dues activitats més. 

D'una banda, la grimpada del pi amb piolets i grampons, que tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda i fins a les 10 del vespre, i a la Plaça de Cal Baldiró. El dry tooling, la tècnica que es demostrarà, suposa un nou tipus d’escalada pròpia de la que es fa en gel, però sense aquest. Des de fa anys, la falta de gel ha passat de ser un inconvenient a ser una nova modalitat amb grans possibilitats. Es tracta d’una tècnica usada per a l’escalada en roca, mitjançant piolet i grampons. Hi haurà exhibició de l’execució correcta d’aquesta tècnica, per diversos escaladors matadeperencs. Tothom qui s’animi a provar-ho haurà de portar les seves botes de muntanya i la resta de material el proporcionarà l’organització. Hi haurà sorteig de material entre els que arribin al pernil.

Hora i mitja més tard tindrem el Concert de Sant Sebastià. Serà al Pavelló Primer d’Octubre, a les 7, i amb la Banda de Matadepera, que presenta "And the winner is…?", el que podria ser un bon títol pel que presenta, ja que oferirà un recull de les bandes sonores de pel·lícules que han estat guardonades o nominades per l'Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units. No faltaran algunes bandes sonores de pel·lícules, conegudes per tothom, de la factoria Disney, ni les més emblemàtiques dels mítics compositors Ennio Morricone i Henry Mancini; també d’altres que quan les escolteu, se sabrà de seguida, la pel·lícula a la qual pertanyen. Seran bandes sonores de pel·lícules per concert o més ben dit, serà un Concert de pel·lícula!

A les imatges, el concert de la Banda al pavelló i la demostració de grampons, actes destacats de la tarda (Fotos: Miquel Badia). 

Darrera actualització: 18.01.2023 | 13:45

Imatges