Un Raid Solidari al Marroc

Diumenge, 31 de març de 2024 a les 06:20

Han recorregut 3.000 quilòmetres

Els matadeperencs Dani Cuevas i Marta Martí són dos dels membres de l’equip de ral·li de regularitat clàssica “Malavita Racing” que el passat 14 de març van emprendre un viatge fins a Algesires per participar al VwGolfChallenge 2024, un raid de caràcter no competitiu i solidari pel Marroc. El raid, que van recórrer amb un Volkswagen Golf GTI de l’any 1989, consistia a realitzar una travessa de 3.000 quilòmetres pel Marroc durant set dies, tot repartint 200 kg de material solidari a les zones més desafavorides del país i passant per les dunes del Sàhara i les pistes de terra de l’alta muntanya de l’Atles.

Per tal de compensar la petjada de CO2 derivada del recorregut de l’aventura, aquest és el primer raid no competitiu que ha col·laborat amb Tree-Nation plantant arbres durant el recorregut. Tot el material que van repartir durant el viatge, que incloïa material escolar, roba, joguines, begudes i medicaments, el van començar a recollir el setembre de 2023 i, el novembre de 2023, durant la celebració del Ral·li de regularitat clàssica 4a Pujada a La Mata, així com la instal·lació d’una carpa solidària a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, seu de l’escuderia Mathc. Durant tot l’any també van comptar amb diverses empreses, famílies i persones a títol individual que es van voler sumar al projecte recollint material solidari per aportar al projecte, com la Clínica Veterinària Smartvet, la Clínica Dental Migulina Lama, el Set Bar o l’Hospital de Martorell.

Pel que fa a la preparació del cotxe pel raid, gràcies a la implicació del mecànic i professor de mecànica Jose Calvache, l’equip “Malavita Racing” ha promogut un projecte de col·laboració amb l’Institut Palau Ausit de Ripollet, de manera que l’alumnat de mecànica de l’institut es va encarregar de preparar el cotxe per a la competició i adaptar-lo a les exigències del terreny.

A la imatge, Dani Cuevas i Marta Martí (Foto: DC)

Darrera actualització: 27.03.2024 | 10:38