Un taller per escriure sobre cinema

Dissabte, 13 d’abril de 2024

4 sessions per aprendre crítica cinematogràfica.

La Biblioteca Àngel Guimerà amb el suport de la Diputació de Barcelona comença el proper 29 d’abril i en tres sessions més un taller gratuït que amb el nom “Escriure de cinema” explorarà el món de la crítica cinematogràfica, analitzant els principals conceptes narratius de la crítica cinematogràfica, descobrint les tècniques narratives bàsiques i fomentant la creativitat literària. Les sessions continuaran el 6, 13 i el 27 de maig, i tindran lloc de 6 a 8 de la tarda al Casal de Cultura.

Adreçat a majors de 16 anys, les sessions seran impartides pel crític cinematogràfic i professor de l'escola La Casa del Cine Gerard Casau. Amb el genèric títol “A la recerca de la veritat” s’analitzaran, entre d’altres, “El hombre que mató a Liberty Valance” (John Ford, 1962); “Secretos y mentiras” (Mike Leigh, 1996); “12 hombres sin Piedad” (Sidney Lumet, 1957; “Rashomon” (Akira Kurosawa, 1950); i “Spotlight” (Tom McCarthy, 2015).

El programa docent té una orientació clarament pràctica, i com a resultat dels tallers, es demanarà un mínim d'una crítica cinematogràfica per cada participant, la qual serà publicada a la Biblioteca Virtual. Les places estan limitades a 15 participants, és necessària l'assistència a totes les sessions del curs i poder veure un DVD a casa. Per a inscripcions, a la mateixa biblioteca.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 15:39