Villatoro i Beltran presenten els seus llibres

Dimecres, 7 de febrer de 2024 a les 05:30

L'acte tindrà lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda. 

El Casal de Cultura acollirà aquest dimecres 7 de febrer a les 19 hores, la presentació de dos llibres en un acte obert a tothom. D'una banda, 'Ensenya’m la llengua’, obra del doctor Antoni Beltran i amb il·lustracions de Josep M. Pous-Culí, publicat per l’Editorial Gavarres. El llibre pretén ser una eina per recuperar el vocabulari popular i col·loquial referit a la salut i les malalties, que fins fa pocs anys era viu, explícit i natural; un llenguatge farcit de fogots, tropells i cobriments. “De la mateixa manera que s’han recupera paraules com segell, bústia o vorera, hauríem de ser capaços de fer el mateix amb el ventre de la cama, encarcarat o rogall”, tal i com diu l’autor. 

Antoni Beltran i Genescà (Matadepera, 1955) és Llicenciat en Medicina, especialista en Medicina Interna i Medicina Familiar i Comunitària. Va ser metge internista a l’Hospital Sant Joan de Reus i de capçalera als pobles de Puigpelat i Alió (Alt Camp). Des de fa més de 30 anys exerceix de metge d’atenció primària i com a geriatre a Sant Feliu de Guíxols. L’any 2022 va rebre el Premi Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional, atorgat pel Col·legi Oficial de Metges de Girona. Complementàriament a l’activitat professional, en el marc de l’Espai del Metge Rural, ha pres la iniciativa de recuperar i ordenar el vocabulari popular relacionat amb la salut.

L'altra presentació és ‘Les flors de maig. Dietari del jardí confinat’, del també matadeperenc Vicenç Villatoro. Publicat per la Fundació Torre del Palau, és un recull de pensaments i reflexions que l’autor va escriure durant la pandèmia des del pati de darrere casa seva. Tot i que segons ha comentat el mateix Villatoro, no va plantejar aquesta obra com a un treball de testimoniatge, el dietari ha deixat l’empremta del temps en què la societat va haver-se de confinar amb la voluntat de mostrar el seu model de vida d’una manera transparent i sincera.

Nascut a Terrassa l’any 1957, Villatoro ha publicat especialment llibres de narrativa que han obtingut alguns dels premis més importants de la literatura catalana. Com a periodista, ha dirigit l’Avui, la Corporació de Ràdio i Televisió i diversos programes culturals. Col·labora en diversos mitjans i ha estat professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat, entre d’altres càrrecs, director general de l'Institut Ramon Llull, membre del consell d'administració de BTV, diputat al Parlament de Catalunya i director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

A la imatge, detall del cartell de presentació amb els dos autors. 

Darrera actualització: 06.02.2024 | 09:10