Visita a l’Escola Matadepera de Bolívia

Dissabte, 4 de gener de 2020 a les 06:50

El president de la Fundació Banc de Recursos i la delegada de Matadepera van visitar el centre a l’octubre.

Fa prop de sis anys, el març de 2014, es va inaugurar l’Escola Matadepera a Santa Cruz de la Sierra, Bolívia. Aquest projecte, impulsat per Manel Carrera des de la Fundació Banc de Recursos, va comptar en el seu moment amb la solidaritat i col·laboració de moltes persones de Matadepera, que van participar d’una gran festa de cooperació a la Masia la Tartana, el novembre de 2010.

El passat mes d’octubre, la Delegada a Matadepera de la Fundació Banc de Recursos, Anna Escudé, juntament amb el President de la fundació, Jesús Lanao, van visitar l’escola, com a homenatge al Manel, que havia mort el mes de desembre del 2018. Durant la seva visita, van poder ser testimonis directes de tota la tasca educativa que es du a terme tant a les instal·lacions de l’Escola Matadepera com als diversos centres de Fe y Alegria a Santa Cruz i a El Alto de La Paz. També van visitar cinc empreses que tenen contractats a nois i noies que han acabat la formació professional en diverses especialitats; una responsabilitat social que s’estén a tot el país, ja que la normativa laboral incentiva la inserció laboral.

A banda de la visita als diversos centres educatius, la Delegada a Matadepera de la fundació va constituir la Beca Manel Carrera, que donarà suport anual a un projecte de formació professional de l’Escola San Alonso de Santa Cruz. La mateixa Anna Escudé ha volgut fer arribar un agraïment a l’Ajuntament i a tots els amics i amigues de Matadepera “pel suport que esteu donant als projectes que duem a terme a Bolívia i altres indrets a través de la Fundació Banc de Recursos. Certament val la pena”. Cal recordar que l'Ajuntament de Matadepera destina el 0,7% a subvencionar projectes de solidaritat i cooperació al desenvolupament.

A la dreta, imatges de la visita, aquest passat octubre, a l'Escola Matadepera.

Darrera actualització: 24.12.2019 | 10:44

Imatges

. .